Skip to main content

personal

Jika kita menjual pelbagai produk daripada syarikat yang sama, kita memerlukan langkah yang cekap dan berkesan untuk memastikan pelanggan membeli dengan dengan kita. Antara perkara yang kita perlukan adalah Personal Branding dimana kita sudah menjadi tempat untuk membeli sesuatu produk.

Bagaimana kita nak dapatkan Personal Branding ni? Jom kita ikut beberapa langkah ini:
  1. Pilih 1 produk yang anda ingin orang kenal anda dengan produk tersebut. Betul, hanya 1 produk sahaja dari satu syarikat tersebut.
  2. Minggu pertama, anda post di media social anda berkenaan produk tersebut sahaja sehari 3 ke 4 kali tanpa henti. Kongsikan juga testimoni dan ada gambar selfie anda bersama produk.
  3. Semasa ada orang bertanya anda, terangkan dahulu 1 produk tersebut. Selepas selesai, barulah anda upsale / kenalkan yang anda juga ada jual produk lain dari syarikat yang sama.
  4. Setiap bulan anda boleh reka sendiri kombo produk yang anda pilih pada langkah 1 bersama dengan produk-produk lain yang anda ingin jadikan kombo. Anda boleh reka sendiri kerana terdapat banyak produk di system. Anda tidak perlu tunggu HQ untuk buat kombo tersebut. anda reka sendiri dan juga ingin bagi diskaun anda laraskan sendiri keuntungan anda.
  5. Ulang benda ini non-stop selama 120 hari dan selepas itu anda akan mula di kenali dengan syarikat tersebut.
Ingat, produk pertama pilihan anda jangan di tinggalkan dan jadikan ia adalah keutamaan anda dalam sebarang promosi.

 

 

Jika ada yang berminat untuk jadi usahawan boleh la klik disini.

Berminat untuk membaca lebih banyak artikal boleh la click diĀ sini.

Leave a Reply